Főoldal

mte logo2hatartalanul logo

Tisztelt Partnereink!

Az Iskolavezetés közleménye:

A Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskolájában 2020. 09. 15-én helyszíni szemlét tartott a B-A-Z Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal osztályvezetője és közegészségügyi szakügyintézője.

Tájékoztatták iskolavezetésünket a 2020. 09. 11-én elkezdődött közös munka eddigi tényeiről.

Támogatásukkal intézményeink pedagógusainak körében közösen folytattuk a kontaktkutatást.

-  Megerősítést nyert, hogy a pedagógusok között újabb szoros kontaktot nem lehetett megállapítani, mivel az iskola szektorokra van osztva.

-  Az érintett osztályok (2.b; 3.a; 4.a) egy adott szektorban helyezkednek el. Azóta ezek a közösségek járványügyi megfigyelés alá kerültek.

-  Az osztályok tagjai – a hatósági határozatnak megfelelően – kötelezően otthon maradnak.

-  Intézményünk felajánlja az iskolai felügyelet lehetőségét azon szülők számára, akik semmilyen más módon nem tudják gyermekük elhelyezését megoldani. Ennek helye egy izolációs terem lesz, ahol kizárólag csak ezek a tanulók kerülnek elhelyezésre, maximum 10 fős csoportban. A fenntartó és a hatóság a protokoll szerinti minden segítséget megad az izolációs terem kialakításához, működtetéséhez. Gyermekeink és pedagógusaink így biztonságban lehetnek.

-  Kollégáink mindent megtesznek a nevelő-oktató munka zavartalan folytatásáért, melyhez minden segítséget megkapnak.

-  A fenntartó és a hatóság közös munkája ezzel nem fejeződött be, mindnyájunk közös célja a helyzet megoldása, a járvány megfékezése és szenzációk helyett a valóság közlése.